Kreativ & driven medarbetare som är proaktiv

Jag gillar att möta människor och att få saker att fungera. Är mångsidig, noggrann och strukturerad. Är även nyfiken och har lätt för att lära. Van att arbeta mot deadlines och med flera saker samtidigt. Skrattar gärna och skapar en trivsam atmosfär.

Datorprogram

  • Expert på Indesign, Photoshop och WordPress, Esmaker, Sitevision.
  • Mycket goda kunskaper i Premiere Pro, Audition och Illustrator, Miró.
  • Har erfarenhet av Episerver och Microsoftsviten.

Filmer i Premiere Pro gjorda under utbildningen Webbkommunikatör sociala medier:

Hur påverkas du av Corona i vardagen?
• Gårdsfisk – Årets klimatbonde 2020 (Svenskt Sigill), se filmen nedan.

Poddar i Audition gjorda under utbildningen:

Utvandrarna, podcast om att flytta från storstan till landet
Mälaröpodden, podcast som jag skapade för mitt examensarbete. Handlar om eldsjälarna som driver Skå festplats på Färingsö.

Sajter jag arbetar/har arbetat med

Utbildningar

2019–2021 – Webbkommunikatör sociala medier, Medieinstitutet
Utbildningen är väldigt bred och vi har lärt oss allt det senaste inom kommunikation i digitala kanaler. Göra montage i Photoshop, foto och retusch, praktiskt skrivande som att göra intervjuer, skriva och göra inlägg för sociala medier, att skapa hemsidor i WordPress, filma och redigera i Premiere Pro, göra podcast i Audition. Vi har även jobbat med projektledning, kommunikation och digital marknadsföring. Vi hann även med analys av statistik i Google Analytics och att redovisa den i Datastudio, juridik med marknadsföringslagar och projektekonomi.

Tack vare utbildningen har jag fått en djupare förståelse för varför målgrupps­analyser är så viktiga, varför du behöver arbeta med ditt varumärke på lång sikt och hur du arbetar strategiskt med projektarbeten.

I utbildningen ingår det även att göra tre LIA-perioder (Lärande i arbete) under sammanlagt 26 veckor.

En viktig del av utbildningen var examensarbetet, dvs att göra en kommunkationsanalys och att skapa olika exempel på det du kom fram till. Min analys handlade om hur en podcast kan göras för att visa upp saker som händer på Mälaröarna och dess engagerade människor. Detta valde jag att visa upp genom bland annat en demohemsida, ett poddavsnitt och sociala medieinlägg. Ett arbete som jag sedan fick utmärkelsen ”Bästa examensarbete” för av Medieinstitutet vilket jag är väldigt glad och stolt över.

2018 – Certifierad Digital koordinator, Digital kommunikation, Google Digitalakademin
På kursen lär jag mig ta fram digitala strategier för företag samt att behärska de vanligaste verktygen inom onlineannonsering, webbanalys, sociala medier, upprättande av hemsidor med mera. Tar certifikat i Digitalakademin och Google Analytics. Under praktiken jobbar jag på ett företag med att göra annonskampanjer i Adwords.

2018 – Webbredaktör grund, Poppius journalistskola
Grundkurs som webbredaktör. På kursen jobbar vi med att skriva och publicera på webben, driva trafik, sociala medier, bilder och video, sökordsoptimering (SEO), webbtrafik och mätverktyg på webben.

2002 – Grundkurs i journalistik, Poppius journalistskola
Lär mig skriva artiklar, intervjua, göra research och publicera.

Arbetslivserfarenhet (ett urval)

2021, pågående – Kommunikatör, Knivsta kommun
Vikarierar som kommunikatör på Knivsta kommun. Ett väldigt varierande arbete som jag stortrivs med. Ingen dag är den andra lik. Här kommer verkligen min breda kompetens till sin rätt. En av mina huvuduppgifter är att ha hand om den grafiska formen för kommunen – både digitalt och tryckt. Arbetar även med nyhetsbrev, sociala medier och hemsidan. Arrangerar event och medborgarråd.

2018 – AD/Grafisk formgivare, Vegourmet
Vikarierar som AD på härliga matmagasinet Vegourmet. Ansvarar för tidningens form och att allt material (text, bild, bildbehandling och annonser) är korrekt och inne i tid inför lämning till tryckeri. Sköter kontakt med tryckeri och annonssäljare.

2009–2017 – Layout/Grafisk formgivare, Aller Media
Layoutar blommiga inredningsmagasinet Drömhem & Trädgård och dess olika oneshots. Arbetar även med tidningens hemsida i WordPress dvs skriver och lägger ut texter, bilder och gör banners. Skriver även shoppingsidor till tidningen och ansvarar för insändarsida. Sköter kontakt med läsarna via mejl och telefon. Förbereder och deltar på trädgårdsmässor där jag träffar läsarna. Vid nystart av tidningens hemsida är jag en av nyckelpersonerna som gör om den.

2000–2009 – Layout/Grafisk formgivare, layoutchef, Lrf Media
Arbetar med olika månadsmagasin:
Lantliv Mat & Vin (2009–2010) – Arbetar som ensam layoutare med ansvar för att allt material är korrekt och inne i tid inför lämning till tryckeri. Löser problem som uppstår och håller i kontakt med redaktörer, fotografer, tryckeri med flera. Rycker in när det behövs på tidningen Drömhem & Trädgård.
Hemtrevligt och Hembakat (2007–2008) – Är layoutchef över två layoutare, ansvarar för formen på tidningarna, gör omslag. Har hand om planering av arbetet av tidningarna. Var med och startade upp Hembakat och skapar formen på tidningen (parallellt med Hemtrevligt).
Härliga hund, Traktorpower, Din trädgård, Äntligen Hemma (2000–2006) – Arbetar som layoutare.

Övriga meriter

Är sedan 2016 informationsansvarig för Orrlötsfritidsby. Var med och skapade föreningens hemsida i WordPress. 

Personligt

Jag bor i Bromma med mina två tonåriga barn. På fritiden får händerna arbeta med handarbete och odling. Älskar att vandra i skogen på vårt lantställe utanför Järna och spana efter svamp, havsörn och fiskgjuse.

Portfolio

I min portfolio kan du gå in för att titta och bläddra bland ett urval av sidor från magasin som jag har arbetat med och uppgifter jag gjort på utbildningen Webbkommunikatör sociala medier.