Lena Sjöberg

Kommunikation är något jag går igång på. Det är ett arbete som ger mig energi som gör att jag kan prestera på topp.

Detta är anledningen till att jag idag arbetar just som kommunikatör på Knivsta kommun. Ett arbete som jag trivs otroligt bra med.

Här kommer min breda kompetens och erfarenhet till sin rätt. Med den skapar jag innehåll och producerar kommunikation för olika kanaler. Med rätt tonalitet fångar jag målgruppen med ord, bild och rörligt och skapar content som konverterar.

Min arbetsbakgrund

Tidigare har jag arbetat inom tidningsbranschen med tidningslayout, webb och att skriva artiklar. När tidningsbranschen dök kände jag att jag behövde blir mer digital för att kunna konkurrera på arbetsmarknaden. Sagt och gjort. Hösten 2019 till våren 2021 gick jag en tvåårig YH-utbildning, Webb­kommunikatör sociala medier på Medieinstitutet.

Utbildningen avslutades med praktik (den sista av tre), vilken jag gjorde som kommunikatör på Bromma stadsdelsförvaltning. Praktiken gav mig inblick i hur jag som kommunikatör har möjlighet att påverka och förbättra närmiljön för stads­delens invånare. Väldigt tillfredsställande. Det här gav mersmak vilket ledde till att jag idag arbetar på Knivsta kommun som kommunikatör.

Redo för nya utmaningar

Utbildningen har gett mig den senaste kompetensen inom digitala kanaler. Mitt tidigare arbete som grafisk formgivare och mitt nuvarande som kommunikatör har utvecklat min förmåga att arbeta strukturerat och noggrant eftersom jag då konstant arbetat med flera saker samtidigt. Dessa två saker i kombination gör att jag har en vass kompetens redo för dagens digitala utveckling.

Som person är jag bland annat:

  • Självgående och en proaktiv problemlösare som ofta hjälper andra. 
  • Kreativ, både när det gäller ord, färg och form, men även tekniskt.
  • Van att arbeta i grupp där alla har olika arbetsuppgifter.
  • Målmedveten och uppnår alltid goda resultat.

Vad sägs? Ska vi träffas över en fika och prata lite? Digitalt eller irl, du bestämmer.

Jag ser fram emot att träffa dig. Vi hörs!

Här kan du ta en titt på min portfolio.

Här hittar du mitt CV.